Арахамія: в законі заборонена можливість придбання землі іноземцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арахамія: в законі заборонена можливість придбання землі іноземцями

Особисті фінанси
278
У законопроєкті “Про обіг землі” заборонена можливість придбання землі іноземцями в будь-якій формі.
Про це заявив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.
“100% впевнений, що, враховуючи ту суспільну увагу, яку мав цей законопроєкт, сотні обговорень з асоціаціями, з експертами, з усіма – там нема чого боятися. Ми істотно знизили концентрацію. Ми фактично заборонили володіння іноземцям в будь-якій формі: через корпоративні права, через банки”, – заявив Арахамія.
Нагадаємо, Finance.ua писав, що ліміт гектарів у власності одного громадянина встановлено на рівні 10 тисяч гектарів (знижено з 210 тис.га). Такий ліміт визначено і для юридичних осіб. іноземцям можуть дозволити вийти на український ринок землі тільки через пів року-рік після його запуску.
Розрахункова вартість гектара землі в Україні: після дозволу на продаж землі сільськогосподарського призначення вартість одного гектара може встановитися на рівні 1,5 тис. доларів.

Довідка Finance.ua:

  • Вартість землі в різних країнах Європи: земельним рекордсменом виступає Ірландія – тут один гектар землі коштує близько 20 тис. євро. А ось найдешевша земля – в Румунії, хоча ринок землі швидко розвивається.
Найцікавіші і найважливіші новини, а також поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця — завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 переходьте, підписуйтесь – з нами цікаво і корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас