"Світлофор, що карає": Поліція Мумбаї придумала засіб проти шумних водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Світлофор, що карає": Поліція Мумбаї придумала засіб проти шумних водіїв

Світ
1469
Поліцейські індійського Мумбаї – четвертого по завантаженості доріг міста в світі – давно хотіли побороти звичку місцевих автомобілістів натискати на сигнал в очікуванні зеленого світла на світлофорі.
«Люди сигналять, навіть якщо горить червоне світло. Може, вони думають, що так вони змусять зелене світло спалахнути швидше?», – припускають поліцейські в іронічному відео, опублікованому в твіттері поліції Мумбаї.
У листопаді-грудні 2019 року поліцейські під’єднали до кількох світлофорів міста вимірювачі рівня шуму, йдеться у відеоролику. Як тільки рівень досягає 85 децибел, світлофор заново починає відлік до зеленого сигналу. «Більше сигналиш – довше стоїш», написано на табло, розміщеному на світлофорі.
Ролик, опублікований 31 січня, подивилися майже три мільйони людей. В основному в коментарях люди схвалюють рішення поліцейських.
Тепер, після пробних запусків і схвалення в соцмережах, керівництво поліції Мумбаї вирішує, яким чином підключити систему – її назвали «Світлофор, що карає» – на постійній основі в 20-мільйонному місті. Насамперед, протягом тижня, вона запрацює на десяти перехрестях, в основному поблизу лікарень та освітніх установ.
За матеріалами:
Медуза
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас