У Північній Кореї за наказом Кім Чен Ина створили свій смартфон (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Північній Кореї за наказом Кім Чен Ина створили свій смартфон (фото)

Технології&Авто
2732
Північна Корея є досить закритою в усіх відношеннях країною, де дуже обмежений доступ в Інтернет, а сучасні смартфони можна купити тільки нелегально.
Цей пристрій було розроблено та вироблено північнокорейською компанією Wanjingtai Information Technology.
Його творці заявили, що Kindalai 7 володіє найбільш передовою технологією біометричного розпізнавання, заснованою на голосі, відбитках пальців і людських обличчях. Іншими словами, смартфон отримав дактилоскопічний датчик, причому найпростіший, який розміщено на задній панелі. Його фронтальна камера підтримує розпізнавання облич для розблокування смартфона.
У Північній Кореї за наказом Кім Чен Ина створили свій смартфон (фото)
Крім того, в Kindalai 7 виявлено фірмовий голосовий помічник, який розпізнає голосові команди. Також є функція голосового введення тексту для створення заміток і інших цілей. Те, що для всього світу є буденністю ось уже кілька років, в Північній Кореї підноситься як дивовижне досягнення великої кількості фахівців.
Північнокорейські ЗМІ пишуть, що над створенням смартфона працювали десятки найсвітліших умів країни, докторів, магістрів та інших спеціалістів.
У Північній Кореї за наказом Кім Чен Ина створили свій смартфон (фото)
Крім того, Kindalai 7 працює під управлінням нової операційної системи власної розробки Північної Кореї. Втім, мова може йти про звичайну оболонку Android. Апаратні характеристики не повідомляються, але навіть з картинок очевидно, що це бюджетна модель.
За матеріалами:
iXBT.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас