Apple тепер продає більше годинників, ніж усі заводи Швейцарії - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple тепер продає більше годинників, ніж усі заводи Швейцарії - аналітики

Фондовий ринок
1209
Apple Watch стали не тільки найбільш продаваними розумними годинниками в минулому році, але і випередили всю швейцарську годинникову індустрію.
За оцінками Strategy Analytics, в 2019 році Apple відвантажила майже 31 млн пристроїв, що на 36% більше, ніж торік.
Водночас, за 2019 рік уся швейцарська годиннникова промисловість, в яку входять такі бренди, як Swatch і TAG Heuer, відвантажила всього близько 21,1 млн. пристроїв, що на 13% менше, ніж роком раніше.
Хоча Apple не називає конкретні цифри продажів Apple Watch в квартальному звіті, Strategy Analytics збирає дані від роздрібних партнерів та інших постачальників, щоб отримати оцінки продажів.
«Аналогові наручні годинники залишаються популярними серед літніх споживачів, але молоді покупці схиляються до розумних годинників і комп’ютеризованих наручних годинників», – пише Ніл Моустон, виконавчий директор Strategy Analytics.
За словами представника Strategy Analytics Стівена Вальцера, «традиційні швейцарські годинникарі, такі як Swatch і Tissot, програють війну смарт-пристроям. Apple Watch забезпечують більш якісний продукт через глибоші канали роздрібної торгівлі та залучають молодих споживачів, які все більше хочуть цифровий одяг. Вікно для швейцарських годинникових брендів, щоб вплинути на розумні годинники, закривається».
Apple Watch вже багато років є лідером на ринку в категорії розумних годинників і одного разу перевершила швейцарську годинникову індустрію за квартальними продажами в 2017 році, але це перший повний рік, коли продукт перевершив свого аналогового конкурента.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас