Huawei планує розгорнути виробництво 5G-обладнання в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei планує розгорнути виробництво 5G-обладнання в Європі

Фондовий ринок
282
Стало відомо про те, що китайський телекомунікаційний гігант Huawei планує відкрити на території Європи кілька центрів звиробництва обладнання для мереж зв’язку п’ятого покоління (5G). На такий крок компанія була змушена піти через тривалий тиск з боку уряду США, який намагається витіснити Huawei з європейського телекомунікаційного ринку.
«Huawei прихильна до Європи більше, ніж будь-коли раніше. Саме тому ми вирішили створити виробничі центри в Європі. Таким чином, 5G-обладнання для Європи буде вироблятися в Європі», – сказав виконавчий директор Huawei по європейському регіону Абрахам Лю (Abraham Liu).
Ця заява була зроблена через кілька днів після того, як Європейська комісія рекомендувала державам-членам ЄС відмовитися від використання «небезпечного обладнання» в критично важливих сегментах інфраструктури 5G. Це означає, що кожна країна, що входить до складу Євросоюзу, буде самостійно визначати роль, яка дістанеться Huawei в процесі реалізації проєктів по будівництву 5G-мереж.
Ймовірно, китайська компанія розраховує на те, що будівництво виробничих центрів в Європі допоможе переконати ЄС зняти жорсткі обмеження на використання обладнання Huawei в мережах 5G. Основні надії в цьому питанні покладаються на Німеччину, яка поки що не оголосила остаточного рішення щодо майбутнього Huawei в країні.
Наразі ситуація складається таким чином, що можливості Huawei на телекомунікаційному ринку будуть сильно обмежені. В кінці минулого місяця Європейська комісія затвердила документ, згідно з яким компанії, діяльність яких може загрожувати національній безпеці країн ЄС, не будуть допущені до будівництва критично важливої ​​інфраструктури 5G-мереж.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас