За eBay запропонували $30 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За eBay запропонували $30 мільярдів

Фондовий ринок
983
Компанія Intercontinental Exchange (ICE), яка є власником Нью-йоркської фондової біржі, зробила керівництву найбільшого в світі аукціону eBay пропозицію про поглинання.
Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.
За інформацією видання, ICE може придбати eBay за ціною вище від ринкової капіталізації. Остання становить понад $28 млрд, а ICE може заплатити понад $30 млрд.
Як пише WSJ, сторони ще не почали переговори про угоду, але в eBay вивчають пропозицію, що надійшла. Акції eBay зросли в ціні приблизно на 8% у вівторок, 4 лютого, після публікації The Wall Street Journal про пропозицію з боку ICE.
ICE – друга за величиною біржова група в світі – крім Нью-Йоркської біржі керує ф’ючерсними біржами по всьому світу. У 2001 році вона придбала Лондонську міжнародну нафтову біржу, в 2018 році – Чиказьку фондову біржу.
eBay – найбільший в світі інтернет-аукціон. Він був заснований в 1995 році американським програмістом П’єром Омідьяром. Як пише WSJ, eBay була піонером в електронній комерції і намагалася не відставати від конкурентів, таких як Amazon. Компанія прагнула дистанціюватися від своєї репутації онлайн-аукціону.
В кінці 2019 року вона погодилася продати свою дочірню компанію StubHub з продажу онлайн-квитків Viagogo за $4 млрд і оцінювала продаж свого бізнесу оголошень, який, за оцінками аналітиків, може коштувати від $8 млрд до $12 млрд.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас