Митниця щодня переказує в бюджет близько 1 мільярда - Нефьодов (графік) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця щодня переказує в бюджет близько 1 мільярда - Нефьодов (графік)

Казна та Політика
1656
Кожного робочого дня з початку 2020 року Державна митна служба переказує до бюджету близько 1 мільярда гривень.
Про це повідомляє глава митниці Максим Нефьодов на своїй сторінці в FACEBOOK.
Він зазначає, що надходження до держбюджету відбуваються незважаючи на зниження імпорту.
“У січні 2020 року, в порівнянні з січнем 2019 року, оподатковуваний імпорт зменшився на 5,3% з 5,2 тис. тонн до 4,9 тис. тонн. При цьому Україна продовжує зменшувати ставки мита на товари європейського походження в рамках виконання Угоди про Асоціацію з ЄС (з цього року середньоарифметична ставка мита становить 0,459%) і митниця надає відповідні преференції українським імпортерам”, – пише Нефьодов.
Водночас глава ДМС зазначає, що в порівнянні з січнем 2019 року, цього місяця вартість оподаткованого імпорту зросла на 6%.
“Жодних преференцій мінімізаторам і сірим імпортерам – за рахунок контролю за визначенням митної вартості в січні 2020-го, в порівнянні з січнем 2019-го, рівень митної вартості оподатковуваного імпорту збільшився на 6% (з 0,72 $/кг до 0,76 $/кг). Контрабандисти теж змушені декларувати товари – в порівнянні з відповідним періодом 2019-го в два і більше разів збільшилися обсяги декларування мобільних телефонів, взуття, комп’ютерної техніки тощо”, – пише Нефьодов.
Митниця щодня переказує в бюджет близько 1 мільярда - Нефьодов (графік)
За його словами, зміцнення гривні і падіння цін на сировинні товари не сприяли виконанню бюджетного розпису на січень, однак митниця очікує пожвавлення зовнішньоекономічної активності в лютому – і відповідне зростання надходжень до державного бюджету.
“Як бачите з графіка, ми мали дуже слабкий початок року навіть для січня (всі пересвяткували), але далі пристойні темпи зростання. Наприклад, вчора щоденні збори досягли вже 2,1 млрд грн. Тому паніку, яку розносять деякі “доброзичливці-мінімізатори”, можете не роздувати”, – резюмує Нефьодов.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас