"Богдан Моторс" має намір скоротити половину працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Богдан Моторс" має намір скоротити половину працівників

Фондовий ринок
890
Автокомпанія “Богдан Моторс”, що об’єднує виробничі активи корпорації “Богдан” (заводи в Луцьку та Черкасах), має намір скоротити 600 працівників.
Про це повідомила пресслужба компанії.
Раніше в пресслужбі повідомляли, що кількість виробничого персоналу становить близько 1,2 тис. осіб, тобто скорочення торкнеться половини працівників.
Як повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” прессекретар корпорації Сергій Красуля, зараз працівники поставлені до відома про майбутнє скорочення.
За його словами, з початку року практично відсутні замовлення, в першу чергу, на заводі в Черкасах (завод випускає автомобільну техніку для потреб Міноборони – вантажні та санітарні авто, бронетехніку). Таку ситуацію в компанії пов’язують, перш за все, з діями НАБУ і САП, які проводять постійні перевірки і виїмки документів в рамках відкритих кримінальних справ.
“Своїми діями НАБУ і САП фактично дестабілізують госпдіяльність “Богдан Моторс”, наслідком чого став, в тому числі, і намір скоротити понад 600 працівників. Оскільки ділові партнери виходять з переговорів, перестають укладати контракти”, – зазначає Красуля.
При цьому він підкреслив, що, незважаючи на складну ситуацію в автомобілебудуванні і спад виробництва, “Богдан Моторс” в 2019 році своєчасно або раніше терміну виконувала всі контракти, в тому числі в рамках держоборонзамовлення, і заплатила до бюджетів усіх рівнів понад 385 млн грн податків.
Красуля нагадав, що провадження у справі тривають вже понад півтора року, але справжні претензії ні до компанії “Богдан Моторс”, ні до його керівників не висуваються.
НАБУ і САП активно висвітлюють більшість процесуальних дій щодо “Богдан Моторс”, що, ймовірно, порушує таємницю слідства і презумпцію невинності і шкодить діловій репутації компанії на вітчизняному ринку і міжнародній арені”, – вважають у пресслужбі компанії.

Довідка Finance.ua:

  • Корпорація “Богдан” створена в 2005 році з метою реалізації інвестпроєктів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів всіх типів.
  • Корпорація побудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів і Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас