Уряд запустив програму "Доступні кредити 5-7-9%" для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд запустив програму "Доступні кредити 5-7-9%" для бізнесу

Особисті фінанси
39
В Україні розпочалася програма масштабної підтримки бізнесу – «Доступні кредити 5-7-9%» і УКРГАЗБАНК вже готовий надавати доступне фінансування для кожного підприємця. Презентація програми відбулася сьогодні за участі Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.
Презентуючи Програму, Прем’єр-міністр України сказав, що мета програми – надати державну підтримку мікро- та малому бізнесу в Україні. «Уряд працює над тим, щоб вартість кредитів знижувалась, і ми вже маємо певні успіхи. За останні шість місяців вартість кредитів в банках істотно зменшилась, але для масштабних змін Уряд прийняв рішення компенсувати частину відсоткової ставки таким чином, щоб людина фактично змогла отримати кредит під 5-7-9 відсотків в залежності від того, яку кількість робочих місць буде створювати нова справа. Для нас дуже важливо надати підприємцям більше ресурсів, більше свободи і більше можливостей», – зазначив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.
Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» допоможе створити нові робочі місця, збільшити обсяг виробництва та забезпечить економічне зростання бізнесу.
«Сьогодні стартувала програма, на яку з нетерпінням чекала вся країна. Дійсно, саме вона відкриє українському бізнесу шлях до розвитку, збільшення своїх масштабів та створення нових робочих місць. Важливо, що програма створена не лише для діючого бізнесу, а й для новачків, для яких доступне фінансування є вкрай необхідним саме на старті», – зазначив заступник Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Євген Мецгер.
Нова програма створює низку інструментів здешевлення та доступності кредитів, а це:
здешевлення кредитів шляхом компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9% річних за кредитами у національній валюті (додатково сплачуватиметься комісія банків у 0,5-1%). Відсоток залежить від розміру та типу бізнесу:
  • 5% річних – якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця протягом першого кварталу;
  • 7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн;
  • 9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн грн;
    При цьому, для підприємців, які отримали кредит за програмою під 7% або 9%, ставка знижується на 0,5 в.п. за кожне створене робоче місце (але ставка не може бути нижчою за 5%).
Надання часткових гарантій за кредитами, наданими мікро та малому бізнесу, якщо у них не вистачає застави (оплата за гарантію становить 0,5% від розміру кредиту).
За попередніми оцінками Міністерства фінансів, близько 50 000 позичальників зможуть взяти участь в цій програмі вже у 2020 році, що сприятиме зростанню рівня зайнятості в Україні, розвитку інноваційних та ефективних підприємств, а відтак розширюватиме податкову базу та збільшуватиме доходи до державного бюджету України, що дозволить безперебійно фінансувати Програму.
Детальніше з умовами програми можна ознайомитися тут.
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас