У січні чисте сальдо ПДВ зросло на 127% - Верланов (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У січні чисте сальдо ПДВ зросло на 127% - Верланов (інфографіка)

Казна та Політика
495
У січні доходи загального фонду державного бюджету від податків і зборів, які адмініструються Державною податковою службою, з урахуванням сум відшкодованого податку на додану вартість склали 22 млрд 380,1 млн грн. Це на 12,4%, або на 2 млрд 473,2 млн грн більше, ніж у січні минулого року.
Про це повідомляє Державна податкова служба.
Разом з тим, в податковій зазначили, що минулого місяця доходи держбюджету склали на 5 млрд 852 млн грн менше розпису. Там вказали на кілька несприятливих зовнішніх факторів, що цьогоріч впливають на наповнення.
У січні чисте сальдо ПДВ зросло на 127% - Верланов (інфографіка)
“Цього року до сезонної специфіки додалися кілька інших несприятливих зовнішніх факторів: високий обмінний курс гривні; низька ціна на газ, яка зумовила зменшення обсягів його видобутку (а отже, і зменшення рентних платежів); скорочення споживання енергоносіїв через аномально теплу зиму, що призвело до недонадходження ПДВ тощо. Також в грудні 2019 року відбувся різкий стрибок оподаткованого імпорту (+15% до листопада), що спричинило відповідне зменшення нарахування внутрішнього ПДВ в січні 2020”, – йдеться в повідомленні.
Також в податковій повідомили, що розробили низку заходів, за допомогою яких забезпечать виконання дохідної частини бюджету в першому кварталі.
Водночас, в ДПС зазначили, що в січні завдяки системному поліпшенню адміністрування податків і припиненню незаконних схем все ж вдалося забезпечити чисте сальдо ПДВ у сумі 6 млрд 923,9 млн грн. Це на 127,3%, або на 3 млрд 879 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У січні чисте сальдо ПДВ зросло на 127% - Верланов (інфографіка)
Загалом, за інформацією податкової служби, минулого місяця платникам податків відшкодували 17 млрд 992,6 млн грн ПДВ.
“В 2019 нам вперше за 9 років вдалося виконати свої зобов’язання з податкової частини бюджету. Цього року результат буде ще кращим, адже з кожним місяцем якість адміністрування податків зростає, а боротьба з мінімізаційними схемами стає все більш ефективною”, – зазначив глава ДПС Сергій Верланов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас