Українці не готові миритися з високими зарплатами чиновників, - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці не готові миритися з високими зарплатами чиновників, - опитування

Особисті фінанси
3362
Більшість українців вважає несправедливими високі зарплати, надбавки і премії, які отримують міністри, їхні заступники, а також керівники окремих державних підприємств (“Укрпошта”, НАК “Нафтогаз”, “Укроборонпром” та інші).
Про це свідчить соціологічне опитування Центру соціального моніторингу, яке проводилося спільно з Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка з 24 по 28 січня 2020 року.
Зокрема, детально проінформовані про високі зарплати чиновників 47,9% українців, які взяли участь в опитуванні. Знають про цю ситуацію хоча б щось 45,6%, а не чули про проблему – 6,5%. При цьому 88,7% вважають несправедливим такий стан речей. Готові миритися з високим заробітком чиновників 5%, а не змогли викласти свою позицію 6,3% респондентів. Зазначимо також, що через зарплати 61,7% опитаних стали гірше ставитися саме до прем’єр-міністра Олексія Гончарука, а 67,4 – до всіх, хто обіймає держпосаду і отримує високу зарплату.
Соціологи також з’ясували, що 31,1% респондентів вважає, що зарплата керівника держпідприємства і його підлеглого не повинна відрізнятися більше, ніж в два рази. Різницю більше, ніж в 5 разів, підтримують лише 6%.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас