Міжнародний рейтинг кредитних ризиків: яку позицію займає Україна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародний рейтинг кредитних ризиків: яку позицію займає Україна

Кредит&Депозит
810
Україна піднялась на один щабель у міжнародному кредитному рейтингу.
Як повідомив торговий представник України Тарас Качка на своїй сторінці у FACEBOOK, Україну перевели з 7-ї до 6-ї групи країнових ризиків у OECD (Організація економічного співробітництва та розвитку).
“Україну перевели з 7 до 6 групи країнових ризиків у OECD!!! Це, звісно, дуже мало, але всі ризики, пов‘язані з Україною і українськими компаніями, стають меншими”, – написав Качка.
За його словами, це означає “меншу вартість страхування, менші ставки кредитів, більші строки і ліміти кредитних ліній”.
Міжнародний рейтинг кредитних ризиків: яку позицію займає Україна

Довідка Finance.ua:

  • Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), — міжнародна організація, що об’єднує 35 країн світу.
  • Договір про ОЕСР був підписаний 14 грудня 1960 в Парижі, але набрав чинності 30 вересня 1961 на базі Європейської організації економічного співробітництва з метою координації економічної політики країн-членів ОЕСР і погодження програми допомоги країнам, що розвиваються.
  • Класифікація країн в залежності від ступеня територіального ризику проводиться ОЕСР періодично на підставі результатів економетричної моделі, яка обробляє найновіші дані Міжнародного валютного фонду і Світового банку про фінансову та економічну ситуацію класифікованої країни, а також дані про досвід платежів експортних кредитних страхових компаній країн – учасників ОЕСР.
  • Країни класифікуються за 7-ма категоріям ризику, де в 7-й категорії представлені країни з найвищим рівнем територіального ризику, а в 1-й категорії – країни з мінімальним рівнем ризику.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас