Україна і ЄС за 11 місяців наторгували на 42 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і ЄС за 11 місяців наторгували на 42 млрд доларів

Казна та Політика
407
Рада асоціації Україна-ЄС провела шосте засідання в Брюсселі, щоб обговорити співпрацю сторін. В окремому порядку підлягали обговоренню питання торгівлі, в тому числі моніторинг виконання торгових положень Угоди про асоціацію.
Наразі товарообіг з країнами ЄС становить 41,5% від загального торговельного обороту України.
Тільки в січні-листопаді 2019 року торговельний оборот між Україною і ЄС склав 42 млрд доларів.
Як стверджує торговий представник України Тарас Качка, європейський ринок на даний момент є ключовим для українських експортерів, які постійно нарощують обсяги поставок до країн Євросоюзу. Українська делегація вважає пріоритетним розширення можливостей для експорту в рамках зони вільної торгівлі.
Оскільки поточний рівень тарифної лібералізації між Україною та ЄС вже не відповідає реальним обсягам торгівлі, а в сферах електронної комерції, інвестування і торгівлі послугами з’явилися нові фактори впливу, то договірну базу варто доповнити.
Українська сторона запропонувала впровадити режим внутрішнього ринку в сферах надання фінансових, телекомунікаційних, поштових та кур’єрських послуг. Для цього необхідно оновити додаток XVII до Угоди про асоціацію.
«Ми підтвердили, що Україна повністю виконала зобов’язання для підписання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (ACAA), а інституції української інфраструктури готові функціонувати в нових законодавчих умовах і дотримуватися європейських стандартів», – підкреслив торговий представник України.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас