Чеські IT-шники безкоштовно розробили сервіс, на який екс-міністр транспорту хотів витратити 16 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чеські IT-шники безкоштовно розробили сервіс, на який екс-міністр транспорту хотів витратити 16 млн євро

Технології&Авто
1901
Чеські програмісти під час хакатону розробили онлайн-систему продажу дозволів на користування міжміськими трасами в Чехії, на яку ексміністр транспорту Чехії Владимир Кремлік хотів витратити 16 мільйонів євро.
Про це повідомляє Хмарочос.
Міністр транспорту Чехії Владимир Кремлік був звільнений з посади 20 січня 2020 року за завищення тендерної вартості на експлуатацію нової онлайн-системи продажу автомобільних віньєток – платних дозволів на користування трасами в Чехії.
Radio CZ повідомляє, що міністр транспорту хотів укласти контракт на 400 млн крон (близько 17,5 млн доларів США або 16 млн євро) з компанією Asseco Central Europe. Але прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш заявив, що контракт був погано організований і він особисто його не погоджував.
За ситуацією стежив Томаш Вондрачек, власник IT-компанії Actum Digital. Невдовзі після звільнення міністра він записав онлайн-звернення, де закликав IT-фахівців приєднатися до його ініціативи зі створення онлайн-сервісу самостійно.
На заклик відгукнулося понад 300 програмістів, з яких обрали 60 фахівців, які реалізували цей сервіс в рамках дводенного хакатону 25-26 січня. У понеділок, 27 січня, сайт запрацював у тестовому режимі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас