Громадяни Швейцарії зможуть платити податки в біткойнах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадяни Швейцарії зможуть платити податки в біткойнах

Фінтех і Картки
1272
Муніципалітет Церматт, Швейцарія, де розташована знаменита Альпійська вершина Маттерхорн, тепер є другим місцем в країні, де платникам податків офіційно дозволяється платити податки в біткойнах (BTC). Щоб відкрити новий варіант сплати податків, влада Церматта встановила партнерські відносини з найбільшою швейцарською компанією з крипто-фінансових послуг Bitcoin Suisse.
Згідно з оголошенням Bitcoin Suisse, Церматт почав приймати біткойн як засіб оплати місцевих податків і транзакцій з 28 січня 2020 року. Завдяки партнерству з Bitcoin Suisse, влада Церматта тепер може конвертувати біткойни платників податків у Швейцарські франки через Bitcoin Suisse, яка потім переказує суму у фіатній валюті на банківський рахунок муніципалітету.
Зокрема, місцеві платники податків зможуть сплачувати свої податки в біткойнах за допомогою інструменту для точок продажів, встановленого в Ратуші Церматта, або через портал онлайн-платежів. Однак для того, щоб платити податки за допомогою біткойнів онлайн, платники податків повинні будуть звернутися безпосередньо до податкової інспекції Церматта для здійснення крипто-платежу, наголошується в оголошенні.
Місто Цуг стало першим населеним пунктом в Швейцарії, який став приймати платежі в біткойнах в 2016 році, повідомляє Bitcoin Suisse. Як повідомляє Cointelegraph, столиця швейцарської “крипто-долини” почала приймати біткойн-платежі за певні міські послуги, такі як комунальні послуги, в травні 2016 року.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас