ЄС збирається обмежити допуск Huawei до створення мереж 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС збирається обмежити допуск Huawei до створення мереж 5G

Світ
440
Брюссель слідом за Лондоном має намір обмежити доступ китайської корпорації Huawei до запуску мережі п’ятого покоління мобільного зв’язку (5G) на території Євросоюзу. Про це повідомляє в середу газета Financial Times з посиланням на джерела, пов’язані з розробкою спільнотою правил для мереж 5G.
Згідно з проєктом плану ЄС у цій сфері, компанії, в діяльності яких вбачають ризики для національної безпеки, не будуть допущені до критично важливої інфраструктури. До їх числа відносять компанії Huawei і ZTE. Країни-члени ЄС вже погодили заходи, що стосуються сертифікації обладнання, диверсифікації постачальників і контролю над компаніями, з якими пов’язують високий ступінь ризику, відзначає видання. При цьому відповідно до рекомендацій авторів пропозицій, кожна держава, що входить до Євросоюзу, має розробити власні конкретні заходи безпеки у сфері зв’язку.
Правила ЄС, схвалені Єврокомісією, розроблені групою експертів з безпеки з усіх країн-членів ЄС на тлі “зростання побоювань з приводу впливу Китаю і Huawei на критично важливу інфраструктуру”, – зазначає газета. Проте Huawei дозволять поставляти обладнання для неключової інфраструктури 5G, що дозволить розширити кількість операторів 5G і знизити залежність європейських телекомунікаційних компаній від основних постачальників — шведської компанії Ericsson і фінської Nokia.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас