Кабмін може обмежити поштові та кур'єрські пересилання тютюнових виробів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін може обмежити поштові та кур'єрські пересилання тютюнових виробів

Казна та Політика
255
Уряд в рамках плану заходів з реалізації стратегії у сфері протидії незаконному виробництву та обігу тютюнових виробів на період до 2021 року має намір припинити нелегальний обіг тютюнових виробів з використанням поштових і кур’єрських перевезень.
Згідно з матеріалами, що надійшли в розпорядження агентства “Інтерфакс-Україна”, з цією метою планується удосконалити нормативно-правові акти у сфері обігу тютюнових виробів (строк – другий квартал).
Крім того, план заходів з реалізації Стратегії передбачає впровадження автоматизованої системи контролю над обігом тютюнових виробів на основі унікального ідентифікатора, який наноситься на пачку (третій квартал), удосконалення нормативно-правового забезпечення контролю над обігом обладнання для промислового виробництва тютюнових виробів (другий квартал).
Крім цього, в планах уряду впровадити кримінальну відповідальність за незаконне переміщення тютюнових виробів через кордон (другий квартал) і обмежити кількість тютюнових виробів, які не підлягають письмовому декларуванню при вивезенні або пересиланні через кордон (другий квартал).
Планується також удосконалити нормативно-правові акти у сфері обігу тютюнових виробів з метою припинення діяльності організованих злочинних угруповань (четвертий квартал).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас