Ідея Банк посів перше місце в рейтингу фінансового здоров’я банків у 2019 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк посів перше місце в рейтингу фінансового здоров’я банків у 2019

Особисті фінанси
59
Ідея Банк втретє поспіль увійшов до лідерів рейтингу банків за індексами фінансового здоров’я банків: ефективність, надійність, обсяг активів.
Рейтингування проводилося за показниками станом на грудень 2019. У загальному рейтингу – незалежно від розміру капіталу – банк отримав найвищий загальний індекс та посів перше місце серед банків, що працюють в Україні.
Дослідження регулярно проводить Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) за підтримки експертів Незалежної асоціації банків України (НАБУ). Показник фінансового здоров’я банків експерти розрахували на підставі даних економічних нормативів НБУ і згрупованих даних про фінансові результати, активи і капітал.
Як зазначають аналітики, цей показник дасть змогу додатково оцінити ефективність і надійність тієї чи іншої фінустанови, його привабливість як для акціонерів, так і для клієнтів.
Експерти додають, що банківська система України протягом 2019 року демонструвала достатню стабільність і стійкість, про що, зокрема, свідчать результати стрес-тестів вітчизняних фінустанов Національного банку України (НБУ).
Нагадаємо, в 2019 Ідея Банк успішно пройшов оцінку стійкості Національного банку та опублікував її результати, які свідчать про те, що банк не потребує докапіталізації/реструктуризації активів для нарощування запасу міцності на випадок кризи.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас