Як тепер ідуть посилки з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як тепер ідуть посилки з Китаю

Світ
2928
Новий коронавірус у Китаї поширюється швидше, ніж прогнозували медики. Інкубаційний період становить 14 днів, але заразитися вірусом-вбивцею можна ще до появи перших симптомів. Фактично зараз на карантині перебувають понад 56 млн осіб в 18 містах Китаю.
Експерти кажуть: причина подорожчання противірусних та антисептичних препаратів – не лише в ажіотажі, а й через кількість хворих. Будь-яка пандемія – це ще і завжди удар по бюджету країни. Китаю вона вже обійшлася в кілька сотень мільйонів доларів. Ціни на товари зростають.
“Якщо вірус вийде на рівень пандемії і дійсно вдарить сильно по економіці Китаю, ми це відчуємо. Це будуть великі проблеми для економіки України, і загалом для світової економіки. Це навіть може стати в екстремальному варіанті тригером світової фінансової кризи. Це також можливо. І тому хвилюються ринки. Але зараз немає ніякої причини вважати, що так буде виглядати, тому що ситуація просто локальна”, – пояснює економіст Сергій Фурса.
Поки багато працівників різних інтернет-сервісів онлайн-покупок відпочивають, ніхто товари не доставляє. І з вірусом це не пов’язано. Таке відбувається щороку під час новорічних свят. Тому людям радять не панікувати.
Хоча ВООЗ зазначає, що надзвичайний стан через спалах коронавірусу стосується не всього світу, а тільки Китаю, але кількість загиблих вже 80. Майже три тисячі підтверджених випадків пневмонії, ще понад 300 людей у ​​критичному стані, і майже шість тисяч – з підозрою на коронавірус. Водночас відомо, що 51 людина одужала.
Поки світові вірусологи працюють і намагаються знайти антиген, на пошуки якого можуть піти і роки, в самому місті Ухань терміново зводять лікарню. Обіцяють в рекордно короткі терміни. Так робили на початку двотисячних, в розпал атипової пневмонії. Нову медустанову мають здати днями, і вона зможе прийняти тисячу осіб.
Додаткові заходи безпеки ввели в усіх аеропортах, які приймають рейси з Китаю і Таїланду. Так, в українському “Борисполі” перевіряють інфрачервоними термометрами всіх пасажирів таких рейсів. Температурний скринінг повинен зменшити ризик завезення коронавірусу в нашу країну, зазначили в Міністерстві охорони здоров’я України.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас