Франція відклала впровадження "цифрового податку" для великих IT-компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція відклала впровадження "цифрового податку" для великих IT-компаній

Фондовий ринок
218
Франція і США досягли угоди в спорі з приводу суперечливого французького «цифрового податку». У разі його ухвалення постраждали б деякі з найбільших технологічних компаній, що базуються в США.
Нагадаємо, Франція ухвалила закон, який зобов’язує великі компанії, що надають цифрові сервіси, сплачувати податок у розмірі 3% від суми річного доходу, отримуваного від надання послуг французьким користувачам.
У США розкритикували цей документ, заявивши, що податок був прямо націлений на великі американські технологічні компанії, такі як Google, Facebook і Amazon. У відповідь США пригрозили запровадити величезні мита на французькі товари.
Але президент Франції Еммануель Макрон цього тижня заявив в сервісі мікроблогів Twitter, що у нього була «чудова дискусія» про податки з президентом США Дональдом Трампом.
«Ми будемо працювати разом над хорошою угодою, щоб уникнути підвищення мит», – написав Макрон.
За даними The Wall Street Journal, Франція погодилася відкласти впровадження податку до кінця 2020 року, в той час як США відкладають введення мит. Переговори будуть продовжені, оскільки дві країни мають намір обговорити більш широку міжнародну угоду про податки протягом 2020 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас