Шахраї видають себе за працівників великих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї видають себе за працівників великих банків

Кримінал
1455
Нове SMS-шахрайство – аферисти виманюють у українців сотні тисяч гривень. Відправляють жертві повідомлення і завдяки йому отримують доступ до банківських рахунків.
“З рахунку зняли певну суму грошей без вашого відома”, – такі SMS, нібито від співробітників банку, надходять українцям мало не щодня. Але найчастіше це роблять шахраї.
У повідомленні, яке прийшло нашому корреспонденту, повідомляється, що він ніби щось сплатив. Всі подробиці пропонують дізнатися по телефону в SMS. Набираємо. Чоловік на тому кінці дроту відразу запитує, де саме зареєстрована банківська картка і хто її власник. Для блокування незрозумілої оплати просять назвати дані картки. Зачитуємо номер картки і дату, до якої вона дійсна. І тут псевдопрацівник цікавиться секретною інформацією типу коду реєстрації.
Озвучуємо три вигадані цифри. Далі шахраї запитують про залишок коштів на рахунку і повідомляють:
“Зараз буду надсилати вам SMS для підтвердження, щоб анулювати дану заявку”.
Через хвилину на мобільний дійсно надходить повідомлення. Однак воно не про анулювання заявки. Це банк надіслав повідомлення про те, що шахраї намагаються зняти з рахунку 9600 гривень, хоча на картці ніяких грошей, але для цього потрібно надіслати спеціальний пароль, який шахраї так довго розпитували.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас