Податкова назвала випадки, коли річна декларація не подається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова назвала випадки, коли річна декларація не подається

Казна та Політика
23755
Податковим кодексом України визначено категорії громадян, які зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, а також тих, хто має право подати таку декларацію для отримання податкової знижки.
Про це повідомляє Головне управління Державної податкової служби у м. Києві.
“З 1 січня розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2019 року”, – йдеться в повідомленні.
Декларація не подається, якщо платник податку отримував:
  • доходи від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

Найкращі кредитні картки для зберігання грошей 💳

  • доходи виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених IV розділом Податкового кодексу України;
  • доходи від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів, за якими вже був сплачений податок на доходи фізичних осіб;
  • доходи у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких вже було сплачено податок.
“За нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб оподатковуються, зокрема, об’єкти спадщини, що успадковуються членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення. Членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Членами сім’ї фізичної особи другого ступеня споріднення вважаються її рідні брати та сестри, її баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки”, – зазначили в податковій.
Нагадаємо, раніше Finance.ua писав, у яких випадках подається декларація про майновий стан і доходи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас