АРМА вивела до Ощадбанку 250 млн грн з банку Порошенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АРМА вивела до Ощадбанку 250 млн грн з банку Порошенка

Фондовий ринок
996
Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), отримало арештовані судом 247 млн грн на рахунках МІБ.
Арештовані грошові кошти у розмірі 247,38 млн грн розміщено на депозитному рахунку АРМА у державному Ощадбанку, повідомляє держустанова.
«У разі ухвалення судового рішення про конфіскацію вказаних активів, накопичені з відповідної суми проценти будуть перераховані до державного бюджету», – зазначають в АРМА.
Таким чином, депозитний портфель АРМА збільшився у понад 1,5 рази і тепер складає більш як 620 млн грн у гривневому еквіваленті.
Нагадаємо, що слідчий суддя наклав арешт на кошти в сумі 247 млн грн, які належали ПАТ «Всеукраїнський Банк Розвитку» та знаходились на рахунках ПАТ «Міжнародний Інвестиційний Банк».
Зазначені гроші були заарештовані у кримінальній справі щодо відмивання коштів службовими особами ВБР, пов’язаними з оточенням президента-втікача Віктора Януковича.
16 січня Печерський суд Києва своїм рішенням передав арештовані активи в управління АРМА.
Відтак, 17 січня 2020 року Офіс генпрокурора звернувся до АРМА з клопотанням про виконання ухвал суду про накладення арешту на 247 млн грн та їх передачу в управління агентства.
Також вивчається законність знаходження коштів ВБР на рахунках МІБ та встановлюються причетні до цього рішення особи.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас