У "Київметробуді" заявили про чергову спробу рейдерського захоплення Микитасем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Київметробуді" заявили про чергову спробу рейдерського захоплення Микитасем

Фондовий ринок
2177
У ПАТ “Київметробуд” заявляють про чергову спробу захоплення підприємства рейдерами екс-глави “Укрбуду” Максима Микитася.
Про це йдеться в офіційному пресрелізі на сайті компанії.
“Повідомляємо, що вже вдруге, 21 січня 2020 року, до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань всупереч чинній ухвалі Господарського суду Київської області по справі № 911/3136/19 від 19.12.2019 року було внесено запис про незаконну зміну генерального директора ПАТ „Київметробуд“. Попередня спроба зміни генерального директора, яка відбулась 27 грудня 2019 р., вже була скасована наказом міністра юстиції № 4296/5 від 28.12.2019, але приватний нотаріус Змисловська, всупереч чіткій забороні змінювати директора товариства, що встановлена ухвалою суду, зареєструвала чергового незаконно обраного директора товариства”, — зазначили у “Київметробуді”.
У компанії впевнені, що такі дії є проявом тривалої спроби рейдерського захоплення товариства екс-главою “Укрбуду” Максимом Микитасем, прямого та незаконного втручання у господарську діяльність ПАТ “Київметробуд” з метою заволодіння та розтрати наявних у товариства активів та коштів.
“Правову оцінку діям таких осіб мають дати суди та правоохоронні органи після розгляду відповідних заяв, поданих акціонерами та товариством з метою захисту їхніх інтересів. Нагадуємо, що 17 грудня 2019 року була спроба рейдерського захоплення управління товариством шляхом проведення позачергових зборів акціонерів товариства особами, які не мали на те повноважень та з численними грубими порушеннями чинного законодавства України. Попри поширювані неправдиві заяви, товариство працює в штатному плановому режимі та виконує взяті на себе зобов’язання перед замовниками, із зобов’язаннями щодо будівництва двох станцій метро Сирецько-Печерської лінії на житловий масив Виноградар. Метро будується відповідно до термінів та видів робіт, визначених договором до виконання в період з 2018 до 2021 рр.” — запевнили на підприємстві.
Представники ПАТ “Київметробуд” також офіційно звернулись до правоохоронних органів з метою недопущення протиправних дій, що можуть привести до захоплення підприємства.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас