Міжбанк: покупці побоюються потенційного зростання гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: покупці побоюються потенційного зростання гривні

Валюта
8224
У середу основними драйверами по курсу на торгах будуть три основні чинники:
1) Розрахунки покупців за вчорашнім аукціоном Мінфіну з розміщення ОВДП. Продано облігацій на 6,314 млрд гривень і частину цих паперів купили іноземці. Сьогодні необхідно оплатити ці угоди і нерезиденти будуть продавати валюту для цих операцій. Це працює на користь зміцнення гривні;
2) Збільшення клієнтського попиту на валюту на тлі завищення котирувань її продажу як експортерами, так і спекулянтами. Це продовжує психологічно грати проти гривні і ще більше активізує покупців у частині скупки валюти на побоюваннях її потенційного зростання;
3) Продовження періоду отримання відшкодувань ПДВ експортерами і поведінка готівкового ринку.
Надходження гривні від держави дещо “розслаблюють” експортерів у частині торгівлі валютним виторгом і дають їм можливість активно торгуватися за курсом, у чому їм із задоволенням допомагають і спекулянти, розгойдуючи котирування протягом дня.
А ось готівковий ринок з “порушника курсового спокою останніх тижнів” поступово переходить в більш стабільний формат тільки роботи “з обороту” без спроб задирания своїх цінників. Він, як і раніше, оглядається на поведінку міжбанку, але грає все більш самостійну роль на валютному ринку. У понеділок і вівторок під час спроб розгойдування міжбанку – готівковий ринок був досить стриманий і особливо вже “не метушився”. Це побічно підтримує гривню на всіх сегментах валютного ринку.
Ми прогнозуємо на сьогодні максимальне зростання активності на міжбанку за рахунок операцій з оплати ОВДП і укладення до 580-640 угод при обсягах операцій в межах $210-250 млн і коридор по долару в межах 24,15-24,35 гривень.
При появі надлишку долара на торгах – ми побачимо на міжбанку Нацбанк, який буде його скуповувати в менш публічному форматі через Matching.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,26 / 24,29
євро – 26,94 / 26,97
російський рубль – 0,3919 / 0,3925
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас