Українські компанії вимагають запровадити мита на російське пальне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські компанії вимагають запровадити мита на російське пальне

Енергетика
1235
Компанії “Укрнафта”, “Укртатнафта” і “Укргазвидобування” вимагають від влади зпровадити мита в розмірі 8,46% на російське дизельне пальне і скраплений газ. Вони звернулися зі спільною заявою до Мінекономіки за фактом антиконкурентних дій при поставках цього палива в Україну, повідомила прес-служба “Укртатнафти”.
Як зазначено в заяві, порушення правил міжнародної торгівлі при поставках російських нафтопродуктів полягає в тому, що в Росії за схемою повернення з бюджету акцизів виробникам компенсують витрати, пов’язані з виробництвом і експортом нафтопродуктів, що, на думку заявників, є субсидуванням і порушує норми Світової організації торгівлі.
Прес-служба “Укртатнафти” зазначає, що за рахунок такого субсидування частка російських нафтопродуктів у загальній структурі імпорту України дизельного пального досягла 47%, а скрапленого газу – 55%. У компаніях стверджують, що запровадження мит не призведе до дефіциту пального і зростання цін, оскільки внутрішнє виробництво, імпорт з Білорусі, Литви та Польщі, а також морські поставки є конкурентними.
У компаніях вважають, що введення таких мит, навпаки, призведе до перерозподілу частки ринку від російських постачальників на користь виробників з інших країн і сприятиме зростанню внутрішнього виробництва і зниженню собівартості українських нафтопродуктів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас