Інтернет у села: мобільні оператори України подали заяву про перерозподіл частот LTE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтернет у села: мобільні оператори України подали заяву про перерозподіл частот LTE

Фондовий ринок
736
Мобільні оператори України “Київстар”, Vodafone і lifecell подали до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), спільну заяву про перерозподіл частот LTE в діапазоні 900 МГц.
Про це повідомила завідувачка сектором із забезпечення діяльності Голови НКРЗІ Богдана Півень на своїй сторінці у FACEBOOK.
“Узгоджені дії в дії. Вітаємо операторів Kyivstar, Vodafone Ukraine, lifecell з правильним рішенням, що дало формальний старт рефармінгу в діапазоні 900 МГц. 20 січня трьома операторами одночасно було подано спільну заяву про перерозподіл частот LTE 900 і окремі пакети документів із заявками на переоформлення ліцензій для подальшого отримання ліцензій на 4G», – написала вона.
Півень зазначила, що найближчим часом очікується позитивне рішення уряду про внесення відповідних змін до плану використання радіочастот і “відкриття” діапазону так званих низьких частот для технології LTE, що дозволить розвивати мережі мобільного широкосмугового доступу на території України і реалізує бажання абонентів користуватися Інтернетом не тільки у великих містах, але і в горах, на дорогах і в селах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас