З чого складаються міжнародні резерви України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З чого складаються міжнародні резерви України (інфографіка)

Особисті фінанси
1119
В НБУ повідомили, як виглядає структура міжнародних резервів України, які сягнули семирічного максимуму і станом на початок цього року становили 25,3 млрд дол. США.
Про це йдеться в повідомленні НБУ на сторінці у FACEBOOK.
Структура міжнародних резервів України:
  • 84% від обсягу резервів розміщено в цінних паперах з найвищим міжнародним рейтингом (передусім державні облігації США з рейтингом ААА),
  • близько 11% зберігається у вигляді готівки, депозитів та коштів на кореспондентських рахунках в інших центральних банках, а також першокласних комерційних банках,
  • 4,8% – монетарне золото.
“Така структура резервів цілком відповідає світовій практиці. Здійснюючи управління резервами, Національний банк дотримується трьох ключових принципів: надійність, ліквідність, дохідність. Він нарощує міжнародні резерви за сприятливої ситуації на внутрішньому валютному ринку, а також аналізує тренди у світовій економіці та розміщує резерви у різні надійні інструменти (цінні папери з найвищим рейтингом, монетарне золото тощо)”, – йдеться повідомлені НБУ.
З чого складаються міжнародні резерви України (інфографіка)
Завдяки нарощенню Національним банком міжнародних резервів упродовж останніх років на сьогодні їх обсяг є достатнім як для здійснення поточних платежів за державним боргом в іноземній валюті, так і проведення валютних інтервенцій на міжбанківському валютному ринку для підтримки цінової стабільності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас