Депутати пропонують запровадити "Економічний паспорт українця" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують запровадити "Економічний паспорт українця"

Особисті фінанси
16453
До Верховної Ради подано проект закону «Про економічний паспорт українця». Законопроект внесено депутатами від фракції «Слуга народу».
Про це йдеться в проекті закону 2754 від 16.01.2020 “Про економічний паспорт українця”.
Цей проект розроблено з метою врегулювання на законодавчому рівні питання підвищення економічного рівня життя громадян України задля припинення відтоку українців за кордон шляхом створення «Фонду майбутнього».
Мета законопроекту – подолання негативних тенденцій відтоку українців за кордон та формування цілеспрямованої державної політики щодо підвищення життєвого рівня населення та зменшення масштабів бідності в країні, виникає необхідність в пошуку шляхів підвищення рівня життя населення. Одним з варіантів виходу з такої ситуації є відрахування на особисті рахунки українців 1% від реалізації всіх корисних копалин, видобутих на території України.
Економічний паспорт українця — це особистий рахунок українців, які будуть народжені в Україні після 1 січня 2021 року та які проживуть на території України 18 років.
Така система діє в Об’єднаних Арабських Еміратах, де кожен громадянин отримує від держави свій відсоток від продажу нафти.
Що буде вказано в паспорті – на цьому рахунку будуть акумулюватися кошти у розмірі 1% від реалізації всіх корисних копалин, видобутих на території України, які будуть виплачуватись порівну власникам рахунку після досягнення ними повноліття.
Буде створено фінансову установу «Фонд майбутнього».
Фінансові функції Фонду:
  • накопичення та зберігання щорічного відрахування у вигляді 1% від реалізації всіх корисних копалин, видобутих на території України, на особистих рахунках громадян України (народжених після 1 січня 2021 року) до досягнення ними повноліття;
  • рівномірний розподіл та виплата громадянам України, народженим після 1 січня 2021 року, після досягнення ними повноліття коштів, які накопичились на їхніх особистих рахунках у Фонді в результаті щорічного відрахування до Фонду 1% від реалізації усіх корисних копалин, видобутих на території України;
  • інші фінансові функції, передбачені Статутом Фонду.
Кінцевими бенефіціарами фінансування Фонду будуть вважатися громадяни України, які будуть народжені в Україні після 1 січня 2021 року та проживуть на території України упродовж 18 років, виплата коштів яким буде здійснюватися після досягнення ними повноліття.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас