Пасажири "Інтерсіті" можуть залишитися без їжі і кави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасажири "Інтерсіті" можуть залишитися без їжі і кави

Фондовий ринок
1269
Пасажири “Укрзалізниці”, зокрема поїздів “Інтерсіті” та “Інтерсіті +” (Українська залізнична швидкісна компанія – УЗШК) можуть залишитися без харчування. Причина в тому, що УЗ з жовтня минулого року не може провести конкурс з вибору постачальника відповідних послуг. При цьому сам конкурс уже запідозрили в наявності корупційної складової.
Так, конкурс на закупівлю послуг харчування в поїздах “Інтерсіті” було оголошено на сайті УЗ в кінці жовтня минулого року. Однак, через порушення низки норм законодавства, сьогодні його проведення зупинено рішенням Волинського окружного адміністративного суду (від 27 листопада 2019 року).
Підставою для такого рішення стали наступні аргументи позовної заяви одного з учасників конкурсного відбору – ТОВ “Вог Кафе”:
- підписання концесійного договору заявлено в конкурсній документації на 4 роки замість визначених ЗУ “Про концесію” 5-ти років;
- відсутні належні публікації про проведення конкурсного відбору, передбачені вимогами Закону;
- визначені УЗ етапи конкурсу не відповідають нормам ЗУ “Про концесію”, зокрема, пропущено етап “попередній відбір претендентів (прекваліфікація);
- скорочено термін подання заявок на участь у відборі, що на кожному з етапів відбору позбавляє потенційних учасників можливості взяти участь у конкурсі;
- розрахунок забезпечення конкурсної пропозиції в розмірі 2 000 000 грн не підтверджений конкурсною документацією.
Оскільки станом на грудень УЗ завершити проведення конкурсу не вдалося, то тимчасово контракт на постачання продуктів харчування в поїздах “Інтерсіті” був продовжений з попереднім багаторічним партнером УЗ – ТОВ “Вог Кафе” – на один місяць.
У компанії погодилися забезпечувати пасажирів харчуванням протягом всього січня. Також “Вог Кафе” погодилося значно збільшити концесійний платіж на користь УЗШК, але паралельно наполягає на необхідності проведення конкурсного відбору зі відповідно до чинного законодавства.
Однак в самій “Укрзалізниці” усувати визначені судом порушення поки що не поспішають, проводити конкурс через платформу “Прозорро” також відмовилися.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас