В Україні з'являться реєстри учнів і вчителів - Новосад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'являться реєстри учнів і вчителів - Новосад

Казна та Політика
285
Міністр освіти і науки Ганна Новосад анонсувала створення в Україні реєстру учнів закладів середньої освіти та реєстру вчителів.
Про це вона сказала Новосад в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Я вважаю, що принцип доступності початкової освіти в прив’язці до місця проживання себе виправдовує. Ми, безумовно, це будемо робити і надалі. Закон, який нещодавно ухвалила Рада, узаконює цей підхід”, – сказала вона.
Міністр зазначила, що розуміє, що цей принцип завжди буде піддаватися дискредитації в умовах браку шкіл у великих містах, “вакханалії” з точки зору реєстрації місця проживання, а також відсутності достовірних реєстрів учнів.
“На перші дві тези Міністерству освіти вплинути реально складно, тому що це не входить в компетенцію нашого відомства. Ми можемо вплинути на третє. Ми зрозуміли, що, розвиваючи систему збирання статистики, ми, нарешті, повинні підійти до створення реєстру учнів середньої освіти. Також критично важливо створити реєстр вчителів”, – заявила Новосад.
За її словами, в 2020 році Міносвіти в тестовому режимі запустило нову систему збирання статистики і до цієї системи має намір побудувати модуль за реєстром учнів і вчителів. “Зараз над цим починаємо працювати, в першу чергу робимо технічне завдання і шукаємо гроші”, – розповіла міністр.
Серед іншого, Новосад зазначила, що цей реєстр буде в тому числі використовуватися для жеребкування при зарахуванні дітей до школи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас