Міжбанк: спекулянти активно користуються непевністю курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спекулянти активно користуються непевністю курсу

Валюта
1574
Понеділок знову не дасть нудьгувати ні банкам, ні клієнтам, ні самому Нацбанку.
З одного боку – роздутий ажіотаж навколо заяви прем’єр-міністра Олексія Гончарука про відставку (як ми і попереджали ще в своєму ранковому п’ятничному прогнозі) – швидко “здувся” і відставки не сталося. Але спекулянти спробували на цьому зіграти, в тому числі й на міжнародних ринках з українськими валютними облігаціями. І це їм частково вдалося. Папери в доларі з погашенням в 2032 році піднялися по прибутковості до 6,04% річних.
З іншого боку – зростання клієнтського попиту останніх днів минулого тижня навіть на тлі періоду бюджетних платежів у компаній – призвело до зростання котирувань міжбанку і реакції на це готівкового, де долар при продажу в вихідні коштував вже 24,30-24,40 гривень і вище.
Але завтра новий аукціон Мінфіну з розміщення гривневих ОВДП на загальну суму 6 млрд гривень за номіналом, з яких 4 млрд – довгострокові папери. Вони дуже цікаві нерезидентам і в період з 20 по 22 січня (підготовка, проведення та розрахунки по аукціону) на міжбанку буде продаватися нерезидентська валюта під купівлі цих облігацій. Це грає на користь гривні і дозволить Нацбанку знову викуповувати долар в резерви. Але саме скупка валюти регулятором і заважає в ці моменти курсу істотно просісти.
Непевністю ситуації щодо подальшого руху курсу активно користуються спекулянти. Підлаштовуючись під дії великих гравців, вони розгойдують курс і сьогодні продовжать в тому ж дусі.
По факту – основними законодавцями курсового тренду по курсу на сьогодні будуть НБУ і нерезиденти. Ціна викупу Нацбанком надлишку долара в поєднанні з обсягами продажів валюти іноземцями під купівлі облігацій – і будуть диктувати місцевим гравцям коридор по курсу на торгах.
Ми прогнозуємо на понеділок укладення до 580-640 угод при обсягах операцій в межах до $210-250 млн. І коридор по долару в межах 24,10-24,40 гривень з максимально можливим виходом на торги Нацбанку з викупом валюти в резерви.
Власники обмінників продовжать оперативно реагувати на коливання курсу на міжбанку і коригувати свої цінники протягом дня.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,27 / 24,30
євро – 26,93 / 26,97
російський рубль – 0,3946 / 0,3955
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас