Як отримати розстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримати розстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу

Особисті фінанси
503
Платник податків має право звернутися до контролюючого органу з заявою про розстрочення або відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу.
Про це інформує Головне управління ДПС у м. Києві.
Платник податків, який звертається з заявою, вважається таким, що узгодив суму такого грошового зобов’язання.
Як це діє: розстроченням (відстроченням) грошових зобов’язань або податкового боргу є перенесення строків сплати платником податків його грошових зобов’язань або податкового боргу під проценти, розмір яких дорівнює розміру 120% річних облікової ставки НБУ.
Щоб отримати розстрочення, платник податків має подати заяву, згідно з якою визначено підставу для його отримання (перелік обставин, що є підставою для розстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу заявника – за посиланням) та економічне обґрунтування, яке складається з:
  • переліку обставин, що свідчать про наявність загрози виникнення або накопичення податкового боргу, і доказів існування таких обставин;
  • аналізу фінансового стану;
  • графіка погашення розстрочених (відстрочених) сум;
  • розрахунків прогнозних доходів платника, що гарантують виконання графіка погашення.
Щоб отримати відстрочення, платник податків має подати заяву, згідно з якою визначено підставу для його отримання. Підставами для отримання відстрочення є лише обставини непереборної сили, що підтверджуються:
  • висновком Торгово-промислової палати про настання обставин непереборної сили чи стихійного лиха на території України;
  • рішенням Президента України про оголошення окремих місцевостей України зоною надзвичайної екологічної ситуації, що затверджено Верховною Радою України.

Найкращі кредитні картки для зберігання грошей 💳

Куди звертатися: платник податків із заявою про розстрочення (відстрочення) та документами звертається до Головного управління ДПС у м. Києві (за адресою м.Київ, вул. Шолуденка, 33/19). Також можна звернутись до центру обслуговування платників податків за місцем обліку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас