IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг Укргазбанку зі зміною прогнозу на "у розвитку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг Укргазбанку зі зміною прогнозу на "у розвитку"

Особисті фінанси
38
IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг Укргазбанку на рівні uaAA зі зміною прогнозу рейтингу зі «стабільного» на «у розвитку». Рейтинг надійності банківських вкладів підтверджено на рівні «5+» (відмінна надійність).
Підтвердження рейтингів УКРГАЗБАНКУ зі зміною прогнозу на «у розвитку» обумовлено очікуваним входженням в капітал нового стратегічного інвестора – Міжнародної фінансової корпорації (IFC); тривалим покращенням ринкових позицій та диверсифікації діяльності за рахунок залучення нових клієнтів; високими показниками капіталізації та ліквідності; якістю активів та достатнім рівнем резервування проблемної заборгованості; високими показниками ефективності основної діяльності, а також підтримкою з боку Держави.
Як наголошується у звіті, за підсумками 9 місяців 2019 року серед 76 банків Укргазбанк посів 4 позицію за розміром активів, 6 – за обсягом коштів населення, 9 – за розміром балансового капіталу та 15 – за розміром отриманого прибутку. Крім того, експерти акцентують увагу на тому, що завдяки активному розвитку банківських продуктів та активній співпраці з корпоративним сектором, Укргазбанк протягом аналізованого періоду очолив список банків за обсягом коштів, залучених від юридичних осіб. Банк укріпив ринкові позиції та нині обслуговує понад 2 млн клієнтів. Розвинена мережа територіальних підрозділів Банку охоплює всі області. Клієнтська база диверсифікована за категоріями клієнтів, програмами, галузями економіки та регіонами. Регулятивний капітал установи станом на 01.10.2019 рік склав 6,6 млрд грн, чисті активи та балансовий капітал – 104,4 млрд грн та 6,4 млрд грн відповідно.
Діяльність банку в аналізованому періоді була прибутковою, а показники ефективності основної діяльності – високими. Чистий прибуток Укргазбанку за підсумками січня-вересня 2019 року становив майже 347 млн грн. Разом з тим, фінансовий результат банку за підсумками 11 місяців 2019 року склав 836 млн грн, що на 22% перевищило результат аналогічного періоду 2018 року.
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас