У НБУ розповіли про долю російських банків в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли про долю російських банків в Україні

Фондовий ринок
1249
Два дочірні банки російських державних банків – “Промінвестбанк” і “Сбербанк” – не чинять істотного впливу на фінансовий ринок в Україні.
Про це сказала перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
Як нагадала Рожкова, “Промінвестбанк” майже згорнувся і не провадить активної банківської діяльності.
“Питання про здачу ліцензії – це рівень зборів акціонерів. Вони планують розглянути це питання на зборах 6 лютого. Таке рішення було б хорошим для всіх, тому що банк в такому режимі не робочий”, – повідомила вона.
За його словами, інша ситуація зі “Сбербанком”. “Рішення щодо нього – це рівень політики самого акціонера, хоча у нас немає ніяких контактів з ним. Ми як регулятор не спілкуємося з власником. Це все ускладнено політичними процесами. І для ринку це погано”, – вважає заступник голови НБУ.
Однак, як зазначила Рожкова, сьогодні “Сбербанк” не дуже активний на ринку.
“Він здувся по кредитах, трохи здувся по депозитах. Ми стежимо за тим, щоб у нього була надліквідність, щоб в разі чого він міг розрахуватися за всіма зобов’язаннями”, – повідомила вона.
Рожкова нагадала про спроби російських власників продати банк.
“Я сподіваюся, що вже всім зрозуміло, що номінальним покупцям ми зелене світло не дамо. Тому якщо це буде міжнародна інституція, яка зможе, незважаючи на санкції, отримати дозвіл ЄЦБ на угоду, тоді окей”, – додала вона.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас