Українці розробили додаток, який замінює обличчя в GIF-анімації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці розробили додаток, який замінює обличчя в GIF-анімації

Технології&Авто
746
Розробники зазначають, що з додатком Doublicat можна замінити обличчя в будь-якій гіфці, тобто в анімованому зображенні.
Щоб запустити програму Doublicat, потрібно завантажити своє cелфі і вибрати анімацію. Користувачі можуть створювати колекції персоналізованих мемів, публікувати deepfake-сторіз і навіть розкручувати свої блоги і соцмережі завдяки вірусному контенту.
«Ми використовуємо гіфки в нашій щоденній комунікації – вони дозволяють нам виражати емоції і креативність. Саме ця ідея лежить в основі Doublicat. Ми віримо, що за персоналізацією контенту майбутнє і наша технологія – важлива його частина», – розповів представник розробника Іван Алцибєєв.
На відміну від інших додатків для заміни ооблич в GIF, технологія українського стартапу заснована виключно на штучному інтелекті. В його основі лежить сучасний метод машинного навчання – GAN (Generative Adversary Nets), завдяки якому гіфки мають такий реалістичний вигляд.
«У більшості подібних програм використовується підхід, який ми залишили позаду понад рік тому. Я маю на увазі 3D-маски, реконструкцію обличчя і текстурний блендінг. Це рішення може працювати тільки з попередньо зібраним і обробленим контентом. І може бути нестабільним при міміці і поворотах», – зазначив Олесь Петрів, співзасновник RefaceAI.
«Функціонал deepfake більш персоналізований і інтерактивний, ніж маски Snapchat і Instagram. Ми хочемо втілити те, що раніше здавалося неможливим – дозволити кожному стати героєм улюбленої відеоігри або персонажем з серіалу Netflix», – підкреслив співзасновник компанії Роман Могильний.
Представники компанії зазначають, що, безумовно, треба підтримувати такі ініціативи, як «виявлення deepfake» разом з Facebook, Google, Microsoft, Twitter та іншими. У RefaceAI вже працюють над створенням власного функціоналу для виявлення deepfake.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас