Фінансовий безвіз: експерт пояснив, навіщо Україні потрібен ринок капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансовий безвіз: експерт пояснив, навіщо Україні потрібен ринок капіталу

Казна та Політика
615
В Україні з’являться нові можливості для інвестицій. Вони стануть доступними після прийняття законопроекту № 2284, який називають “фінансовим безвізом”.
Його було ухвалено в першому читанні незадовго до Нового року, зараз готуються зміни до другого читання. Очікується, що після набрання цим законом чинності можна буде запустити в Україні повноцінний ринок капіталу, який буде одним з маяків у рамках нової кредитної програми Міжнародного валютного фонду.
На сьогоднішній день ринок капіталу в Україні практично відсутній. Однак без такого ринку економіка розвиватися не може, впевнений економічний експерт, президент інвестиційної групи “Універ” Тарас Козак.
“В Україні є дві протилежні проблеми. З одного боку, є люди, які мають гроші, але вони не знають, куди їх вкласти. Не розуміють, не мають фінансової грамотності, щоб розібратися, куди можна, а куди не можна вкладати. З іншого боку, є українська економіка, яка гостро потребує інвестицій, капіталу. Начебто, проблеми зустрічні, економіка і громадяни могли б одне одному допомогти, але з цілої низки причин ці дві проблеми продовжують існувати паралельно, не дозволяючи ні громадянам жити краще, ні економіці розвиватися. Розв’язувати ці проблеми одночасно – це і є завдання ринку капіталу. Тобто ринок капіталу виступає в ролі посередника, який допомагає громадянам перетворити їхні заощадження в капітал і вкласти цей капітал в економіку. Економіка, користуючись цим капіталом, зможе зростати і через певний час повернути громадянам вкладені гроші з відсотками, і таким чином, вони стануть багатшими. тобто виграти повинні всі”, – пояснює Козак.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас