Кількість проданих по всьому світу iPhone наближається до 2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість проданих по всьому світу iPhone наближається до 2 млрд

Фондовий ринок
1644
З моменту виходу iPhone першого покоління минуло вже 13 років. Один із засновників Apple Стів Джобс (Steve Jobs) представив перший iPhone 9 січня 2007 року на заході MacWorld, що проходив у Сан-Франциско. Незважаючи на те, що перший iPhone був добре сприйнятий публікою і користувався високим попитом, мало хто міг припустити, що приблизно через 10 років після запуску по всьому світу буде продано понад 1,5 млрд iPhone.
Хоча Apple не розкриває даних про обсяги продажів власних смартфонів, аналітики вважають, що виробник впевнено наближається до підкорення планки в 2 млрд проданих iPhone.
На думку аналітиків, Apple має намір реалізувати близько 195 млн iPhone в 2020 фінансовому році. Прогноз більш оптимістичний у порівнянні з очікуваннями за попередній аналогічний відрізок, коли аналітики передбачали продажі на рівні 186 млн пристроїв. Таким чином, до кінця 2020 фінансового року Apple зможе продати близько 1,9 млрд пристроїв за весь час виробництва iPhone.
Зазначається, що за час, що минув з моменту запуску першого iPhone, бізнес компанії значно розвинувся. Незважаючи на те, що Apple продовжує покладатися на продажі нових пристроїв, бізнес-модель поступово трансформується і стає більш прив’язаною до екосистеми, що оточує продукцію компанії. Йдеться передусім про такі сервіси, як App Store, Apple Pay і Apple Music, які за останні роки стали дуже популярні по всьому світу.
Якщо прогнози аналітиків вірні, кількість проданих iPhone цьогоріч буде істотно нижча в порівнянні з роками, коли вдалося досягти рекордних показників. Незважаючи на це, продажі iPhone продовжують залишатися одним з основних джерел доходів. Очевидно, що зростання прибутку від пропонованих Apple сервісів також безпосередньо залежить від того, наскільки успішно реалізуються нові смартфони компанії.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас