Bosch і Mercedes-Benz тестують безпілотники для каршерінгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bosch і Mercedes-Benz тестують безпілотники для каршерінгу

Світ
515
Bosch і Mercedes-Benz об’єднали зусилля для створення каршерінгового сервісу з використанням безпілотних автомобілів.
Про це повідомляють прес-служби виробників. Поки послуга надається на дорогах каліфорнійського міста Сан-Хосе в Силіконовій долині.
Для безпеки на першому етапі безпілотні Mercedes-Benz S-Class курсують між західним Сан-Хосе і центром міста під контролем водія. Забронювати поїздку можна через додаток, розроблений підрозділом Daimler Mobility.
Тестові випробування допоможуть подальшому розвитку системи автономного управління стандарту SAE Level 4/5, а також інтеграції безпілотних автомобілів в систему громадського транспорту і каршерінгу. Підготовка до запуску сервісу велася з серпня по листопад 2019 року спільно з міською владою і громадськими організаціями Сан-Хосе.
Цікаво, що ще в 2017 році Сан-Хосе став першим містом в США, яке залучило приватні компанії для проведення дорожніх випробувань безпілотників і аналізу роботи інноваційних технологій в реальних умовах.
Наприклад, система кругового огляду на 360 градусів, якою оснащені автономні автомобілі, в умовах завантаженого міського трафіку допоможе підвищити безпеку руху, а плавність руху безпілотників – поліпшити ситуацію з трафіком.
“Ми хочемо більше дізнатися про те, як автономні транспортні засоби можуть поліпшити безпеку і скоротити затори, а також зробити мобільність доступнішою. ​​Проект Bosch і Mercedes-Benz взаємопов’язаний з масштабними цілями Сан-Хосе як “розумного міста” і допоможе нам сформулювати принципи для роботи з новими технологіями в транспортній системі майбутнього”, – розповідає Долан Беккель, директор департаменту інноваційного розвитку Сан-Хосе.
“Технологія автономного управління повинна бути надійною та безпечною. Для цього нам необхідно проводити такі тести, як в Сан-Хосе”, – говорить доктор Майкл Фаустен, керівник відділу інженерного управління міським автоматизованим водінням компанії Bosch.
“Це не просто автономні транспортні засоби, які потрібно перевірити в роботі. Зараз нам також потрібно переконатися, що безпілотники можуть стати частиною міської мобільності”, – говорить доктор Уве Келлер, глава відділу автономного водіння Mercedes-Benz.
Спільний проект Bosch і Mercedes-Benz зі створення безпілотних автомобілів існує вже більше двох з половиною років і спрямований на створення системи автономного управління стандарту SAE Level 4/5. В рамках програми передбачено розробку програмного забезпечення, яке можна інтегрувати в будь-який транспортний засіб.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас