Судову повістку вручатимуть по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судову повістку вручатимуть по-новому

Казна та Політика
11066
Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку, якими визначено новий порядок вручення судових повісток.
Відповідні зміни затверджені постановою від №1149, передає пресслужба Судової влади України.
Що змінилося для повісток фізособам:
  • рекомендовані листи з позначкою “Судова повістка”, адресовані фізособам, під час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто адресату, а у разі його відсутності — будь-кому з повнолітніх членів його сім’ї, який проживає разом з ним.
  • у разі його відсутності (та будь-кого із повнолітніх членів його сім’ї), працівник поштового зв’язку має проінформувати адресата за номером телефону та/або вкласти поштової скриньки повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою “Судова повістка”.
  • якщо протягом трьох робочих днів після інформування адресат не з’явився за одержанням рекомендованого листа з позначкою “Судова повістка”, працівник поштового зв’язку робить позначку “адресат відсутній за вказаною адресою”, яка засвідчується підписом з проставленням відбитку календарного штемпеля і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає її до суду.
Що змінилося для повісток юрособам:
  • рекомендовані поштові відправлення з позначкою “Судова повістка”, адресовані юрособам, під час доставки за зазначеною адресою вручаються представнику юридичної особи, уповноваженому на одержання пошти, під розпис;
  • у разі відсутності адресата працівник поштового зв’язку робить позначку “адресат відсутній за вказаною адресою”, яка засвідчується підписом з проставленням відбитку календарного штемпеля і не пізніше ніж протягом наступного робочого дня повертає її до суду.

Довідка Finance.ua:

  • 7 листопада 2019 року набув чинності президентський закон про внесення змін до закону «Про судоустрій і статус суддів» і деяких законів щодо діяльності органів суддівського самоврядування.
  • Ним передбачається скорочення складу Верховного суду України (ВСУ) і перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас