За три дні українські платники податків провели понад 270 тис. платежів на недіючі рахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За три дні українські платники податків провели понад 270 тис. платежів на недіючі рахунки

Казна та Політика
2972
Протягом трьох операційних днів 2020 року (3, 8 і 9 січня) платниками податків було здійснено 271,7 тис. платіжних транзакцій на недіючі рахунки.
Про це повідомляє Державна казначейська служба України.
Відповідно такі кошти Казначейством були не зараховані й повернуті банківським установам як «нез’ясовані надходження».
У Держказначействі зазначають, що платники податків своєчасно не врахували, що з 1 січня 2020 року введено в дію нові рахунки для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів, рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ тощо, відкриті з урахуванням міжнародного номера банківського рахунку IBAN, який налічує 29 знаків.
Водночас рахунки, які не відповідають стандарту IBAN, з 1 січня були закриті.
«З метою запобігання виникненню у платників податкового боргу зі сплати податків, зборів, платежів Казначейство в черговий раз звертається з проханням забезпечити правильність сплати податків, зборів, платежів на нові реквізити рахунків, які відкриті по Плану рахунків № 1203», – сказано в повідомленні.
Реквізити нових рахунків для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів розміщені на веб-порталі Казначейства і на веб-порталах головних управлінь казначейства в областях і Києві. Також реквізити зазначених рахунків можна отримати у відповідних органах, що контролюють справляння надходжень бюджету.
Нагадаємо, з 1 січня 2020 року в Україні введено “нові рахунки”“:https://news.finance.ua/ru/news/-/462915/predprinimateli-budut-platit-nalogi-na-novye-iban-scheta IBAN для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас