Закінчення перехідного періоду на формат IBAN — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закінчення перехідного періоду на формат IBAN

Особисті фінанси
121
UKRSIBBANK BNP Paribas Group інформує про те, що з 13 січня 2020 року рахунки клієнтів усіх українських банків змінять формат — всі перекази будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.
До 11 січня 2020 року 18:45 для зовнішніх платежів та 19:00 для внутрішніх діятиме перехідний період, під час якого клієнти банку зможуть зазначати у реквізитах розрахункових документів як діючий номер рахунку та код банку, так і номер рахунку у стандарті IBAN. Звертаємо увагу, що по закінченню перехідного періоду, а саме, починаючи 13 січня 2020 року для здійснення платежів в банках України буде використовуватись тільки номери рахунків у форматі IBAN.
Платіж відправлений до банку з датою виконання після 11 січня 2020 року за реквізитами: код МФО + номер рахунку, буде повернутий із зазначенням причини повернення — «можливе використання виключно IBAN».
Зазначимо, що запровадження IBAN в України є ініціативою Національного Банку України. Такий формат міжнародного номера банківського рахунку стане обов’язковим для клієнтів усіх банків України при здійсненні платежів як у національній, так і в іноземних валютах, у тому числі для транскордонних переказів. Тобто, всі перекази будуть здійснюватися лише з використанням IBAN (замість номеру рахунку та МФО банку).
За матеріалами:
Укрсиббанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас