Акциз на сигарети дозволить залучити до місцевих бюджетів понад 2 млрд грн в 2020 році, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акциз на сигарети дозволить залучити до місцевих бюджетів понад 2 млрд грн в 2020 році, - експерт

Фондовий ринок
330
Зміна системи адміністрування роздрібного акцизу з продажу сигарет дозволить залучити до місцевих бюджетів понад 2 млрд грн вже у 2020 році.
Таку думку висловив директор департаменту конкурентоспроможності бізнесу Федерації роботодавців України Олександр Яворський.
“За найскромнішими оцінками, зміна моделі адміністрування роздрібного акцизу збільшить надходження в перший рік на 2-2,5 млрд грн плюс 700 млн ПДВ. Це ті цифри надходжень місцевих та державного бюджетів, заради яких вже варто припинити дискусії і спробувати зробити наступний крок”, – вважає Олександр Яворський.
За його словами, ринок тютюнових виробів специфічний і має суттєвий вплив на доходи бюджетів усіх рівнів, тому “зміну моделі адміністрування роздрібного акцизу треба розглядати в комплексі з посиленням вимог до оптовиків”.
Водночас, 83,7% доходів у структурі доходів місцевих бюджетів – це той ресурс, який фактично залежить від рішень органів державної влади.
“Тому місцеві громади, насамперед, зацікавлені у зростанні частки власних доходів. Роздрібний акциз для них – одне з таких джерел сьогодні. Зміни стосуються перенесення зобов’язання сплати роздрібного акцизу з продажу сигарет з роздрібного на оптового торговця”, – вважає експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас