Потрібно на кілька років встановити межу виплат дивідендів у 60% для всіх держпідприємств - Криклій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потрібно на кілька років встановити межу виплат дивідендів у 60% для всіх держпідприємств - Криклій

Казна та Політика
403
Міністр інфраструктури України Владислав Криклій вважає необхідним на кілька років встановити межу виплат дивідендів для всіх держпідприємств, яка не повинна перевищувати 60% від їхнього прибутку.
Про це чиновник розповів у інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.
“Я вважаю, що нам необхідно на кілька років встановити певну межу виплат дивідендів для всіх держпідприємств. Ця межа не повинна перевищувати 60%, а в ідеалі дивіденди для держкомпаній повинні бути встановлені на рівні 50%. Тут можна навести як приклад “Укрзалізницю”, від якої всі постійно вимагають оновлення рухомого складу, колії, виробничих підприємств, забуваючи, що держава забирає у компанії практично весь прибуток як дивіденди”, – зазначив міністр.
За його словами, питання дивідендної політики порушують багато міністрів, оскільки, в першу чергу, на цьому зав’язано розвиток безпосередньо великих держкомпаній і економіки країни в цілому.
“Наповнювати бюджет необхідно, але робити це таким чином – значить латати дірки. А ми хочемо не латати дірки, а працювати з нормальною ринковою моделлю”, – підкреслив Криклій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас