В "Нафтогазі" розповіли, як вчинять з грошима, отриманими від "Газпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Нафтогазі" розповіли, як вчинять з грошима, отриманими від "Газпрому"

Фондовий ринок
1240
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” не має наміру витратити отримані від російського “Газпрому” 2,9 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу без обговорення з Кабінетом Міністрів України.
Про це голова правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв заявив в інтерв’ю, опублікованому на YouTube-каналі компанії.
“Гроші, які зараз перебувають у “Нафтогазу”… Ми чекаємо розмови з акціонером, тобто урядом: як уряд бачить дивіденди і податкову політику. Ми поки що нічого з цього не витратили”, – сказав він.
За словами Коболєва, у компанії немає планів направити кошти на погашення боргів компанії. Більш доцільним буде спрямувати кошти на проєкти з додатковою економічною цінністю.
“Я вважаю, з цих коштів гроші витрачати потрібно на речі, які не є проїданням, а в майбутньому будуть створювати додаткову економічну цінність. Такими речами я вважаю енергоефективність, такими речами я вважаю видобуток та інфраструктурні проєкти”, – зазначив він.
Нагадаємо, 27 грудня “Нафтогаз України” отримав від російського “Газпрому” 2,9 млрд дол. за рішенням Стокгольмського арбітражу. Це дало можливість почати процес підписання нового контракту на транзит газу між Україною і Росією.
За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас