Кредобанк вчетверте підтримав українсько-польську соціальну акцію "Миколай без кордонів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредобанк вчетверте підтримав українсько-польську соціальну акцію "Миколай без кордонів"

Особисті фінанси
8
Кредобанк вчетверте виступив співорганізатором та партнером українсько-польської соціальної акції «Миколай без кордонів». У рамках проєкту, ініційованого та організованого польською громадською організацією linia102. pl та Львівською обласною державною адміністрацією, 28 грудня у с. Нове Місто відбулося дитяче свято для місцевих школярів.
Участь у святі взяли учні загальноосвітньої середньої школи І – ІІІ ступенів села Нове Місто. Після перегляду святкової вистави від учнів та педагогів школи майже 220 дітей-учасників свята отримали солодкі подарунки, підготовлені українськими організаторами та волонтерами з організації linia102. pl з Перемишля. Окрім того, школа у Новому місті отримала в подарунок від Кредобанку обладнання для музичного кабінету — синтезатор, радіомікрофони та набір музичних інструментів.
«Підтримка українсько-польських соціальних, освітніх та культурних проєктів є одним із ключових пріоритетів соціальної діяльності Кредобанку як частини найбільшої польської банківської групи PKO Bank Polski. Ми підтримуємо акцію „Миколай без кордонів“ з часу її заснування вже четвертий раз поспіль як ініціативу, що не тільки дарує свято дітям по обидва боки кордону та заохочує дружнє та добросусідське спілкування українців та поляків у прикордонних районах України та Польщі, а й просуває ідею розширення можливостей для туризму між двома країнами», — розповідає керівник пресслужби АТ «Кредобанк» Віктор Гальчинський.
Акція «Миколай без кордонів» була започаткована у 2016 році як польсько-українська соціальна ініціатива, що має на меті відновлення залізничного сполучення колією європейського стандарту Перемишль-Нижанковичі-Хирів, яка не використовувалася з 1994 року та була розчищена з боку Польщі зусиллями добровольців у листопаді 2016 року. Влітку 2017 року українськими залізничниками було відновлено короткий відрізок колії, завдяки чому поїзди з Польщі можуть доїжджати безпосередньо до станції Нижанковичі. Громадська активність та численні акції по обидва боки кордону призвели до включення проекту відновлення пасажирського сполучення за цим маршрутом в перелік стратегічних пріоритетів для України та урядового рішення Польщі профінансувати реконструкцію лінії та виступити замовником перевезень на маршруті Перемишль-Нижанковичі.
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас