В Укрзалізниці підрахували, скільки збитків компанії завдали пасажирські перевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укрзалізниці підрахували, скільки збитків компанії завдали пасажирські перевезення

Фондовий ринок
1618
За даними Укрзалізниці, у 2019 році пасажирські залізничні перевезення (як далекого сполучення, так і приміські) завдали компанії збитків, які можуть сягнути 12 мільярдів гривень.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
«За результатами 2019 року збитки в пасажирському секторі (загалом у далекому та приміському залізничному сполученнях) можуть перевищити 12 млрд грн», — йдеться у повідомленні.
Основні прибутки Укрзалізниця отримує від вантажних перевезень. Разом з тим, компанія витрачає власні кошти на оновлення пасажирських вагонів, хоча відповідно до закону такі витрати мають покривати з державного бюджету, уточнюють в УЗ.
«Придбання пасажирських вагонів здійснюється виключно за кошти компанії. Укрзалізниця не отримує фінансування з державного бюджету для оновлення пасажирського рухомого складу, як це передбачено законом», — повідомляють в Укрзалізниці.
У 2019 році компанія придбала та запустила 18 нових пасажирських вагонів, ще 26 нових вагонів очікують у 2020 році (за них заплатили авансом минулого року).
«Для зручності пасажирів (у нових вагонах) передбачені розетки на рівні верхніх полиць, збільшена кількість розеток у проходах. До того ж у кожному купе відчиняються кватирки, а вода для чаю нагрівається безвідносно руху поїзда і є гарячою вже при посадці пасажирів. Нові вагони будуть включені до складу фірмових поїздів», — додали в УЗ.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас