НБУ дасть фінансовий стимул банкам для приєднання до BankID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дасть фінансовий стимул банкам для приєднання до BankID

Фінтех і Картки
1127
Для розвитку та ширшого використання системи BankID НБУ пропонує визначити, як буде діяти комерційна модель функціонування системи.
Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.
Що пропонують: завдяки реалізації моделі комерційного використання BankID, абоненти-ідентифікатори (банки) зможуть монетизувати передачу даних на користь абонентів – надавачів послуг, які дистанційно надають комерційні послуги. При цьому адміністративні послуги залишаться безкоштовними.
Водночас плата стягуватиметься не з користувача, а безпосередньо з абонента – надавача послуг. У банків з’явиться додатковий стимул для підключення до системи.
Відповідно, чим більше абонентів-ідентифікаторів та їхніх клієнтів приєднаються до BankID, тим привабливішою вона буде для надавачів послуг.

Довідка Finance.ua:

  • До системи віддаленої ідентифікації BankID Національного банку вже приєдналися 11 банків: АТ “Альянс”, АТ “Банк ФОРВАРД”, Акціонерний банк “Південний”, АТ “ПУМБ”, Monobank (АТ “Універсал Банк”), АТ “Ощадбанк”, АТ “Кредобанк”, АТ АБ “Радабанк”, АТ “Мотор – банк”, ПАТ “Банк Восток”, АТ “Ідея Банк”.
  • Система BankID НБУ забезпечує здійснення електронної дистанційної ідентифікації фізичних осіб. За її допомогою користувачі мають можливість безпечно отримувати віддалений доступ до адміністративних (державних), фінансових, комерційних та інших послуг.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас