Мінфін має намір відмовитися від конкурсного відбору банків для виплат бюджетникам і пенсіонерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін має намір відмовитися від конкурсного відбору банків для виплат бюджетникам і пенсіонерам

Казна та Політика
237
Міністерство фінансів України має намір відмовитися від конкурсного відбору уповноважених банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ, встановити рівні конкурентні вимоги для банків і надати одержувачам коштів можливість на власний розсуд вибирати уповноважені банки.
Про це повідомляється в пояснювальній записці до проєкту урядової постанови “Деякі питання виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ”, яка буде обговорюватися на засіданні Кабміну у п’ятницю.
Зараз відбір уповноважених банків, через які проводиться виплата пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ здійснюється в порядку конкурсного відбору, для якого створена конкурсна комісія з представників Мінфіну, Мінсоцполітики, Мінекономіки, Казначейства, Пенсійного фонду, Національного банку України (НБУ). При цьому засідання конкурсної комісії проводиться тільки два рази на рік.
Згідно з проєктом нового порядку відбору уповноважених банків для виплати пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ отримати право на проведення таких виплат можуть фінансові установи, до яких протягом останніх шести місяців НБУ не застосовував заходи впливу у вигляді обмеження, зупинення або припинення здійснення окремих видів проведених банком операцій, а також якщо протягом 12 місяців до банку або до власників істотної участі або пов’язаних осіб банку не було застосовано – членами Організації економічного співробітництва та розвитку або ЄС санкцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас