2019 рік став найкращим роком для Apple за останні десять років, акції компанії встановили новий рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2019 рік став найкращим роком для Apple за останні десять років, акції компанії встановили новий рекорд

Фондовий ринок
537
У перший робочий день після Різдва акції Apple зросли на 1,6%, досягнувши максимуму в серії рекордних показників. Багато в чому завдяки тому, що продукція компанії користувалася і продовжує користуватися особливим попитом у святковий сезон. Тим самим Apple закінчує рік з найкращими показниками за десятиліття.
У цьому році новорічне «ралі» (швидкий і сильний зліт котирувань) сприяло зростанню капіталізації компанії на 80%, додавши до ринкової вартості близько $530 млрд. 10 років тому Apple закрила 2009 рік з щорічним зростанням майже на 150%, з того моменту, як ціна акцій почала відновлюватися після фінансової кризи. У поточному році компанія перевершила таких техногігантів, як Microsoft (+ 55% за підсумками року) і Amazon (+ 23% за підсумками року).
На самому початку 2019 року Apple вперше за майже два десятиліття знизила прогноз за доходами. Ця викликало масове скидання акцій, але вони швидко відновилися в ціні і продовжили зростання протягом року. Проте загроза торгової війни з Китаєм, відсутність чіткої стратегії в сфері 5G і уповільнення продажів iPhone позначилися на загальному настрої. Нещодавні ознаки ослаблення торгової напруженості між США і Китаєм забезпечили стабільне макроекономічне становище для Apple.
Позитивний вплив на фінансовий стан Apple зробив вихід компанії на ринок потокового мовлення з сервісом Apple TV+, а також запуск ігрового сервісу Apple Arcade. Уолл-стріт з нетерпінням чекає виходу iPhone 5G в 2020 році і все більш оптимістично оцінює його потенціал. Середня ціна акції компанії становить близько $268. В цілому експерти позитивно налаштовані по відношенню до Apple, і більшість з них рекомендують інвесторам купувати акції компанії. Наприкінці січня будуть опубліковані попередні результати першого кварталу, аналітики очікують зростання прибутку Apple більш ніж на 8%, поряд із зростанням виручки на 4,5%.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас